Jamie Oliver

Een tweede leven

 
DEC 05 @ 19:01

by Anne-Lieke

De gedichten zijn voorgelezen, het cadeaupapier knappert in de openhaard, en de goede Sint is al weer vertrokken naar het warme zuiden. En zoals altijd liggen er nog pepernoten in de kast, terwijl iedereen er al z'n buik vol van heeft.

Om deze achterblijvers een tweede leven te geven kun je ze verkruimelen en vermengen met wat gesmolten boter. Heerlijk als bodem voor een kwark- of monchoutaart. Of strooi ze op je brood als lekkere schuddebuikjes. Nog leuker en altijd lekker in de decembermaand is een heerlijk kruidige pepernotencake.

Wat?
200 g witte basterdsuiker
250 g Koopmans Bakkers Cakemeel
200 g roomboter
3 eieren
1 zakje amandelschaafsel
100 g pepernoten
Eventueel een halve theelepel kruidnagelpoeder
Cakevorm 

Hoe?
Verwarm de oven voor op 150°C. Vet de cakevorm in met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (houd 1/3 van het amandelschaafsel achter). Bereid het cakebeslag volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg voor een extra kruidige cake de kruidnagelpoeder toe. Meng de pepernoten met een spatel door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

Laat hieronder je eigen pepernoten recept achter!

Tot volgende week!

2 replies

Login or register to make a comment

DEC 11 @ 17:21

by Lotte1983

Ook lekker door de yoghurt als ontbijt! smile

 
DEC 11 @ 17:35

by Anne-Lieke

Goed idee! Ik weet alvast wat er morgenochtend op mijn menu staat! smile

Pages: 1
var signup = { alphapopper: '#popup1', thanks_gift_image: 'gift-card-wine-generic.png', ignore_cookie: false, is_logged_in: false, is_carl:false, is_allowed: true, is_dormant: false }