VÅR STORY

Jamie's Italian grundades i Oxford för sex år sedan. Sedan dess har det vuxit till mer än 30 restauranger över hela världen och det finns redan planer på ännu fler restauranger i städer och länder runt om i världen. Men det är inte ens halva historien...

 • I BÖRJAN

  Det började med mötet av två unika sinnen, när en ung kock från Essex och en excentrisk italienare möttes i köket på restaurang Neal Street i London i början av 90-talet. Jamie Oliver och Gennaro Contaldo lärde känna varandra när de lagade den vackra italienska mat som hade inspirerat dem båda sedan barndomen, och fröet till en idé planterades där.

  Flera år senare, efter att ha turnerat i Italien och sagt att han "borde ha varit italienare", beslutade Jamie att han ville dela med sig av allt han visste om det italienska köket med resten av världen - de färska, lokala råvarorna, de djärva och enkla smakerna, och det avslappnade sättet italienarna delar rätter på.

  Med sin gamle vän och pålitlige mentor från Neal Street, Gennaro, planerade Jamie att öppna en restaurang i Storbritannien som speglade den passionerade, ödmjuka och sociala attityd som italienare har när det gäller mat. Och det var då Jamie's Italian föddes.

 • 2008

  Juni

  PREMIÄRKVÄLL

  Den första Jamie's Italian öppnar på George Street i Oxford. TIll teamets stora glädge går köerna ända ut genom dörren och lysande recensioner väller in. Deras pasta, färskt tillagad enligt Gennaros beprövade recept, tar staden med storm. Joe Mair och Marcos Georgiou, vår första restaurangchef och kökschef, får inte se mycket dagsljus när gästerna bara fortsätter att komma.

 • OKTOBER

  PARKERAR I BATH

  Tack vare framgången i Oxford öppnar en andra restaurang i en fantastisk byggnad i centrum av vackra Bath. Köandet fortsätter och med ett briljant team på plats erövras även denna stad av den färska och läckra maten.

 • November

  KINGSTON KORAS

  Kingston i Surrey blir hem till den tredje restaurangen, bara ett stenkast från Themsen, vid det historiska torget och mittemot Rose Theatre. Det är rustikt, livligt och socialt - allt en Jamie's Italian är tänkt att vara.p>

 • 2009

  Mars

  EN TUR TILL STRANDEN

  Jamie's Italian pekar kompassen mot kusten och de kända gränderna i Brighton. Restaurangen återspeglar de vackra maritima omgivningarna och är en riktig magnet för lokalbefolkningen och turister.

 • Augusti

  TILLVÄXT

  Finansdistriktet Canary Wharf kunde inte vara mer olikt Brighton, och vår nästa restaurang är modern men har ett stort hjärta. Även på helgerna finns det en lokal gemenskap här och matsalen är den perfekta miljön för avslappnat affärssnack och familjehäng.

 • Oktober

  KRONAN PÅ VERKET

  Guildford är en traditionell kvarterskrog och den runda bankbyggnaden är en riktig liten juvel i kronan på Jamie's Italian - kompakt, inbjudande, vackert utformad och helt perfekt för vår avslappnade och välkomnande service.

 • November

  DRAKENS ÅR

  Slutet av 2009 pryds med en riktig walesisk drake. Jamie's Italian Cardiff ståtar med den mest otroliga ljuskronan, egen grafitti - en röd drake som dansar upp på sidan av trappan - och en lokal som fullkomligt sprudlar av energi.

 • 2010

  FEBRUARI

  FRÅN OXFORD TILL CAMBRIDGE

  Vi får äntligen tag i den plats i Cambridge som vi suktat efter i månader; en vacker, k-märkt byggnad med en magnifik kupol som reser sig över den stora matsalen. Det är vår ståtligaste restaurang hittills, men den känns ändå precis som hemma.

 • Mars

  RÖRA RUNT I GRYTAN

  I Reading hittar vi en modern glasbyggnad - men den är helt unik. Precis på kanten av kanalen i stadens centrum ligger den, både rund och stolt, när vi öppnar med allas blickar på oss.

 • Maj

  STYR KOSAN MOT NORR

  Äntligen åker vi norrut, där Jamie's Italian Leeds tar oss tillbaka till vår mer klassiska design. En före detta bank med ett helt galet utsmyckat tak görs både modern och vacker.

 • Juni

  BLOMSTERTID I COVENT GARDEN

  Se upp West End för här kommer vi! Covent Garden i London kör igång samma sekund som dörrarna öppnas. Restaurangen är stor, snygg och smart, men med våra värderingar i centrum är den typiskt Jamie's Italian hela vägen igenom.

  Samma månad öppnar vi vår andra restaurang i norra England. Teamet på vår Liverpool-restaurang är fullt av härliga typer med så pass mycket kärlek och passion att Gennaro faktiskt blir evigt lycklig. Den vackra byggnaden i Liverpool-1-komplexet speglar värmen som finns hos vår personal och det kan ju inte vara något annat än en vinnande kombination.

 • Juli

  GÅR ÖVER GRÄNSEN

  Vi tar oss längre och längre norrut, tills vi kommer fram till Skottland och Glasgow. Här slår vi oss ner på kända George Square och samlar ihop ett jätteteam av närmare 100 begåvade människor.

  Under tiden, tillbaka i London, öppnar det stora shoppingcentrumet Westfield Shepherds Bush och Jamie's Italian är så klart där för att erbjuda de hungriga besökarna färsk mat och en skön plats att koppla av på. Restaurangen är lång och elegant med en ljus, modern känsla, men väggen av moppe-lampor leker med restaurangens arv och inspiration, och den härliga, gamla glassbilen är riktigt retro.

 • December

  EN UTMÄRKT KVÄLL

  Jamie's Italian får den perfekta julklappen när vi vinner Storbritanniens bästa restaurangkedja på R200 Awards, som drivs av Restaurant Magazine.

  Lagom till jul är vi tillbaka till Blighty och Birmingham för att öppna en riktigt stor och härlig restaurang som speglar stadens industriella historia. Det finns skönhet i restaurangens storhet och våra medarbetare lever och andas vår filosofi med äkta passion.

 • 2011

  Januari

  GLOBALISERING

  Den första Jamie's Italian utanför Storbritannien öppnar i Dubais Festival City, och serverar färska och lokala råvaror i en av våra största restauranger hittills.

 • Februari

  NYÅR I NOTTINGHAM

  Vi sparkar igång 2011 i Nottingham. Det tidigare köpmanshuset är en riktig skatt som täcker tre hela våningar. Det är udda och helt fantastiskt.

  Bristol är nästa restaurang att öpnna i vad som tidigare varit en imponerande bokhandel. Byggnaden har forfarande kvar all skönhet och elegans från sina forna dagar, men restaurangen är också livfull och social. Det blir ingen tyst läsning här!

 • Mars

  “OSKARSKVÄLL”

  Jamie's Italian vinner stort på gästfrihetens motsvarighet till Oscarsgalan, "Retailers' Retailer of the Year Awards 2011", där vi vinner pris för bästa koncept, bästa investering och Retailer's Retail Award.

 • April

  KASTAR ANKARE I PORTSMOUTH

  Vi siktar in oss på kusten och Portsmouths restaurang som är full av blått kakel, virvlar och böjda kanter. Restaurangen passar perfekt in i hamnstaden och imponerar med sin design när du kommer in. Det är verkligen häftigt, men inte lika häftigt som restaurangens egen glassbil.

 • Juli

  URYN ÄR ENIG

  Vi öppnar i Cheltenhams gamla tingshus, komplett med domar- och jurybänkar, som ger den perfekta inramningen för det drama som är Jamie's Italian.

 • Augusti

  EN DEL AV MILTON KEYNES

  Vi tar med oss en bit av italiensk tradition till den moderna metropolen Milton Keynes, som serverar de färskaste ingredienserna till hungriga shoppare och lokalbefolkning i en ljus och vacker restaurang.

 • September

  STICKER UT I LONDON

  Den öppna och moderna designen på vår restaurang i Islington är perfekt för den bohemiska publiken och alla Upper Street-anhängare. Glasfasaden och de fantastiska gula neonskyltarna ger oss en unik närvaro i denna livliga del av London.

  Vi håller oss kvar i London men drar oss österut till Westfield Stratford City. Det är ett glänsande, nytt köpcentrum i utkanten av den olympiska parken, men ännu viktigare, det är hem till en rasande snygg Jamie's Italian som är redo att hänföra de olympiska folkmassorna.

 • Oktober

  Jamie in the City

  Vi tar oss in i Londons hjärta för att ta över en före detta bank på Threadneedle Street. Vi speglar digniteten från finansdistriktets storhetstid med en lyxig inredning i trä för att skapa den mest överdådiga Jamie's Italian hittills.

 • PÅ ANDRA SIDAN KLOTET

  Den andra internationella Jamie's Italian öppnas i Australien, smack mitt i Sydneys livliga affärsdistrikt.

  Vi återvänder till England där vår Bluewater-restaurang öppnar sina dörrar. Restaurangen är proppad med allt som är typiskt för oss, inklusive ett stort gäng medarbetare som verkligen blåser liv i upplevelsen av Jamie's Italian för alla Bluewaters besökare.

 • 2012

  Januari

  FRAMGÅNG VID HAVET

  Vår restaurang i Portsmouth har bara varit öppen i sex månader när den vinner Bästa restaurang i stadens News Guide Awards.

 • Februari

  DET VAR EN GÅNG TVÅ STÄDER

  Det må vara litet, men St. Albans öppnar med en större smäll än vi kunnat förvänta oss. Byggnaden som tidigare varit en pub ramar in den avkopplande och bekväma miljön och bjuder på den utsökta, färska maten som är så typisk för Jamie's Italian.

  Manchester ligger i den andra änden av skalan, en storstad där vi omvandlar vad som tidigare varit Midland Bank - eller "King of King Street" som den kallades - till en storslagen och vacker restaurang som är värd ett besök bara för att se dess stora fönster och pelare. Du kan till och med äta privat i bankens säkra valv.

 • Juli

  OMBORDSTIGNING PÅ GATWICK

  Vi öppnar i flygplatsen Gatwicks norra terminal. Genom att kombinera de bästa bitarna från Jamie's Italian och Union Jacks, samt introducera vårt egna tuffa bageri och vår smarriga frukostmeny snackar vi banbrytande grejer.

  Vi stannar i York där de rustika inslagen i ett vinhandlarhem från 1600-talet passar Jamie's Italian helt perfekt. Denna charmiga och historiska stad får en härlig stöt av vår utsökta och traditionella italiensk mat.

  Vi anländer till slut till Edinburgh och en spektakulär restaurang inrymd i Assembly Rooms gamla salar på George Street. Det här är höjden av ren 1700-talsprakt som återuppfunnits som en fantastisk Jamie's Italian.

  Vår resa under 2012 slutar i den vackra staden Norwich. Den kungliga arkadens fantastiska jugendstil ger ett inslag av ren klass till denna eleganta Jamie's Italian.

 • September

  LYCKOS IRLAND

  Vi öppnar vår första irländska restaurang i en förort till Dublin som heter Dundrum. Vi är riktigt glada över att vara där och ännu mer uppspelta blir vi när vi ser att det till och med har satts upp en vägskylt för att visa folk till restaurangen.

 • 2013

  Februari

  ANLÄNDER I ABERDEEN

  Vår nordligaste Jamie's Italian öppnas i "Granitstaden" Aberdeen i Skottland. Restaurangen upptar både första och andra våningen i det älskade före detta Esslemont & Macintosh-varuhuset på Union Street. Fönsterväggen i denna vackra byggnad visar upp restaurangen och drar in gästerna i värmen och in i vår livliga matsal.

 • Mars

  TILLBAKA TILL AUS

  Den här gången tar vi oss västkusten och soliga Perth. Vi är överväldigade av det mottagande vi får när hundratals lokalbor dyker upp för att snappa upp ett bord. Restaurangen har en rustik, industriell look med vackra specialtillverkade möbler och gatukonst som täcker väggarna. Det blandas perfekt med det eklektiska surret från William Street.

 • Maj

  RÖTTER I GREENWICH

  Jamie's Italian lanserar restaurang nummer 32 och slår rot i en underbar k-märkt byggnad på Nelson Road i närheten av Cutty Sark. Förutom restaurangen har vi ett mysigt café och vår egen lilla deli som säljer några av de läckra produkter vi använder i köket.

 • Juni

  RYSSLAND I VÅRT HJÄRTA

  Vi drar iväg till S:t Petersburg för att öppna vår allra första restaurang i Ryssland. Det är vår största utmaning hittills; att omvandla en kunglig stallbyggnad från 1800-talet till en fantastisk restaurang med öppen planlösning. Med sitt ursprungliga tegelvalv, enorma välvda tak och en fantastisk utsikt över en av stadens vackraste katedraler är det nog vår mest imponerande matsal.

 • Juli

  VÅR FEMTE FÖDELSEDAG

  Vi återvänder dit där vår resa började och firar femårsjubileum i Oxford. Jamie tackar våra lojala, mångåriga medarbetare och vi ger gästerna en riktig höjdare med en specialmeny full av Jamies favoriträtter som vi säljer för bara £5 styck!

  NY I FAMILJEN

  En stjärna är född i Richmond - vår första Jamie's Italian Trattoria - en mindre, avskalad kvarterskrog. Den nya menyn fokuserar på det enkla och autentiska med färsk pasta och pizza, härligt grillat kött och lättare rätter att dela. Den här restaurangen är den perfekta platsen att spendera en lugn kväll på.


  ÖSTANVIND

  Vi är på väg österut till Singapore. Med sin typiska Jamie's Italian-stil utstrålar restaurangen en rustik charm med skräddarsydda möbler som handgjorts av lokala hantverkare. Med en terrass som ser ut över hamnen verkar den här restaurangen bli en året-runt succé.